Om förlaget

Litet förlag, stort hjärta.

Bokförlaget ingår i Alba Langenskiölds Stiftelse för allmännyttiga ändamål och främjandet av svenskt näringsliv i Sverige och utlandet. Vi ger ut angelägna, vackra och bildande fackböcker inom konst, kultur, samhälle och historia. Hållbar utveckling och högsta kvalitet på text och form är våra ledstjärnor. I verksamheten är alltid de ideella målen överordnade de vinstdrivande. Många av titlarna har fått stor uppmärksamhet i medier och flera av förlagets böcker har belönats med priser och utmärkelser.

Bokförlaget Langenskiöld samarbetar med flera institutioner som till exempel Kungl. Slottet, Svenska Akademien, Kungl. Vitterhetsakademien, Nationalmuseum, Dansmuseet, Thielska Galleriet,Stockholm Resilience Center och Mäster Olofsgården.


FÖRLAGSSTYRELSE

Anne
Anne Langenskiöld Folke
Ordförande
Anne Langenskiöld Folke grundade Bokförlaget Langenskiöld år 2002. Annes möte med Lotta Thell och Thells kamp mot narkotikan i boken I skuggan av värmen ledde till starten av förlaget. Snart kom böcker av Ernst Billgren och Hans Wigert/Thomas Tidholm. Anne har bland annat startat Montessoriskolor, ideella hjälporganisationer, och byggt upp och ansvarat för Carnegie Art Award. De första åren drev hon bokförlaget i egen regi och därefter tog Alba Langenskiölds Stiftelse över. Anne verkar alltjämt som förlagsstyrelsens ordförande.

Elisabeth
Elisabeth Tamm
Styrelseledamot
Elisabeth, som är jurist och civilekonom från Uppsala universitet, är ordförande i Alba Langenskiöld Stiftelse. Elisabeth har alltid haft ett stort engagemang för kultur och det var med stor glädje som hon kunde medverka till att införliva bokförlaget i stiftelsen. Hon sitter också i ett antal andra stiftelser bland annat Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Arkitekt Agnar August Palmérs Minnes Stiftelse samt Erling-Perssons Stiftelse.


Peder
Peder Langenskiöld
Styrelseledamot
Peder har varit verksam som skribent i olika sammanhang, mestadels inom reklam, film och journalistik. Efter några år med studier i filmvetenskap och sociologi arbetade han nära Ingmar Bergman på dennes produktionsbolag Cinematograph. På bokförlaget arbetar Peder som redaktör och lektör samt med granskning av nyinkomna manus. Han debuterade som författare med romanen Månskensklockan (2013).

 

Susanne

Susanne Hamilton – VD, förlagschef
Styrelseledamot
Susanne är förlagschef och förläggare på Bokförlaget Langenskiöld sedan 2008. Hon har en vision att alla som arbetar i hennes team ska älska att gå till jobbet!
I 35 år har hon arbetat växelvis inom kultursektorn och industrin. Hennes bästa resurs är ledarskap i förändring och god service, de flesta företag hon gått in i har på kort tid visat synliga resultat, större företagsmedvetenhet och fått bättre gruppdynamik. Hon är bra på att se de unika i varje individ och hjälpa hen hitta sin egen inre styrka för att nå företagets och sina egna personliga och mål.
MOTTO: När företaget mår bra, medarbetarna utvecklas och vi skrattar mycket på jobbet då vet jag att vi är på rätt väg!

Telefon +46(0)8-663 90 50
Mobil +46(0)70 515 54 00
susanne.hamilton@langenskiolds.se

Foto: Jenny Hammar


DISTRIBUTION
FÖRLAGSSYSTEM
Telefon +46(0)8-657 95 00
order@forlagssystem.se