Vad är tid? – ny bok av professorn Bodil Jönsson
On 18 oktober, 2017

I boken Vad är tid? Och 100 andra jätteviktiga frågor sammanfattar Bodil Jönsson sina trettio år av tankar och forskning om det eviga begreppet: tid.

bodilBodil Jönsson har sedan 90-talet blivit van att svara på frågor om tid. Boken ’Tio tankar om tid’ såldes i över 600.000 exemplar och kom att göra ett djupt avtryck i svenskarnas upplevelse av stress, livskvalitet och vad som är viktigt i livet. Hon har sedan dess mött en ständigt frågvis publik i rader av föredrag och uppskattade radio- och tv-program.

Vad är?-böckerna bygger på att författaren formulerar ett hundratal viktiga frågor inom sitt expertområde och sedan ger ett kort och ett långt svar på varje fråga. Den unika formen ger författarna möjlighet att vara både mycket breda och mycket specifika – den blir både lättläst och svårsmält.

På frågan om varför ska man läsa den här boken – svarar Bodil:
Kort svar:
Lite handlar det nog om att (precis som med fisken …) det kan vara skönt att någon annan benar upp helheten.

Långt svar:
Man kan få lov att vila i vart och ett av de olika perspektiven utan att bekymra sig om att det finns så många fler perspektiv. Detta tar vi nu, det andra kommer sedan. Det gör också att man själv som läsare kan klättra vidare på de utlagda spåren. Formen skapar stickspår, som förenar. Och kanske inser man också efter hand att bristen på livsvisioner, tidstjuvarna som stjäl vår vardagstid och relationsstressen, allt hänger ihop och kan besvaras med både ett kort och ett långt svar.

Beställ boken här