Bokförlaget Langenskiöld, 2016.
Stor utställning på Capri
On 22 april, 2016

Capri är en känd viloplats för flyttfåglar, men under en period i början av 1900-talet var småfågelsjakten så pass utbredd att deras välfärd var hotad. Om det handlar barnboken Felicia och fåglarna (5–9 år), vars illustrationer nu ställs ut på Villa San Michele, Capri. Vernissagen äger rum klockan 18.00 den 30 april.

Christina Ramberg Nordenskiöld, som tillsammans med Susanne Marko står bakom Felicia och fåglarna, har skrivit och illustrerat flera barnböcker tidigare, bland annat En foxtrot i djungeln (1992) och Isbjörnsflickan (1997).

Att bokens bilder nu blir utställning är författarna mycket positiva till.Felicia och fåglarna. Bokförlaget Langenskiöld, 2016.

– Det är fantastiskt att det blir en utställning på Capri! Det är ju därifrån vi hämtat all inspiration, säger Christina Ramberg Nordenskiöld.

Den framstående läkaren Axel Munthe var under många år bosatt i Villa San Michele på Capri och bestämde sig år 1904 för att köpa Barbarossaberget, där han etablerade en fågelstation. Beslutet grundade sig i den småfågelsjakt som bedrevs på platsen, och som Axel Munthe, liksom bokens huvudkaraktär Felicia, tog starkt avstånd från.

– Felicia och fåglarna bär på ett starkt budskap som barn idag bör få ta del av: Stå upp för det du tycker är rätt! Samtidigt är berättelsen en liten historielektion i sig, förklädd till fiktion. Kunskap om det förflutna är det som för vårt samhälle framåt, säger Susanne Hamilton, förlagschef på Bokförlaget Langenskiöld.

Utställningen pågår till och med den 11 maj.

Beställ Felicia och fåglarna på Adlibris eller Bokus >>

Leave a reply