Höstens böcker, 2016. Bokförlaget Langenskiöld.
Starkaste bokhösten på många, många år
On 16 juni, 2016

Langenskiölds utgivning hösten 2016 andas konst- och kulturupplevelser utöver det vanliga. Vi kompletterar med ung läsglädje och lutar oss tillbaka i förvissning om att detta är den starkaste bokhösten på många, många år. Kanske någonsin. Ladda gärna ner vår digitala höstkatalog här!

Om en av världens främsta museimänPontus Hultén, 2016. Bokförlaget Langenskiöld.
I år är det 50 år sedan den banbrytande utställningen ”Hon, en katedral” (1966) var aktuell på Moderna Museet. Museichefen Pontus Hultén (1924–2006) skapade tillsammans med Niki de Saint Phalle m.fl. en liggande jättekvinna med ingång mellan benen som fylldes med upplevelser och konst. Pontus Hultén, Hon & Moderna är den första boken om världsberömde Pontus Hultén!

Titel: Pontus Hultén, Hon & Moderna
Författare: Andreas Gedin
Utkommer 9 september
Inbunden, illustrerad

Förbeställ här >>>

Boken om jordBoken om jord. Bokförlaget Langenskiöld, 2016.
Jordboken ger svar på det mesta du behöver veta om jord i den egna trädgården. Vad är jord? Hur påverkar den oss och vår odling? Hur kan man förbättra, gödsla och underhålla olika sorters jord? Vilket förhållande har växter till jorden? Med den här boken i hand blir det enkelt och roligt att sköta grönsakslandet, specialträdgården och fruktträdet!

Titel: Boken om jord
Författare: Håkan Wallander m.fl.
Utkommer 22 september
Inbunden, illustrerad

Förbeställ här >>>

Ny kulturbok av prisbelönt författareTurist på 1800-talet. Bokförlaget Langenskiöld, 2016.
Under ett tjockt lager av damm i Konsthögskolans arkiv doldes en fascinerande bildskatt som berättar om de tidiga turisternas resande, om förändringarna från diligens till järnväg, om ångbåtsförbindelser och om sällskapsresor. Brev, dagböcker, biljetter, tidtabeller, hotellräkningar, resväskor och polletteringskvitton ger liv åt boken och skänker perspektiv på framväxten av dagens resande. Författare är Fredric Bedoire, mottagare av Stora fackbokspriset 2015 (Den svenska arkitekturens historia 10001800).

Titel: Turist på 1800-talet
Författare: Fredric Bedoire
Utkommer 1 september
Inbunden, illustrerad

Förbeställ här >>>

Den okände Jesus – profeten som misslyckadesDen okände Jesus. Bokförlaget Langenskiöld, 2016.
Hur påverkar stora och viktiga aspekter av judendomen Jesusbilden? Hur vet man när evangelisterna hittar på och när de rapporterar om vad Jesus faktiskt sa och gjorde? Kan man vara objektiv som historiker? Tänk om man kommer fram till en Jesus man inte gillar …

– Det finns många böcker om Jesus, men ingen svensk bok som ger en fullgod bild av Jesus i sin historiska kontext och samtidigt tar hänsyn till det judiska perspektivet, säger Cecilia Wassén och Tobias Hägerland, bokens författare.

Titel: Den okände Jesus. Berättelsen om en profet som misslyckades
Författare: Cecilia Wassén och Tobias Hägerland
Utkommer 15 november
Inbunden, illustrerad

Förbeställ här >>>

Sveriges yngsta författare, 16-åriga Maj Lundgren, aktBokförlaget Langenskiöld. Om du vill ja oxå, 2016. uell med ny bok
Maj Lundgren, då 13 år gammal, tog hela Sverige med storm när ungdomsboken Hjärtat fortsätter att slå lanserades. Nya romanen Om du vill ja oxå handlar om lögner, moln på rosa kvistar och kärlek som gör ont. När det känns som om någonting sliter och drar ens hjärta i två delar, hur ska man då kunna fatta rätt beslut?

Titel: Om du vill ja oxå (12–15 år)
Författare: Maj Lundgren
Utkommer 23 augusti
Inbunden

Förbeställ här >>>

Rymdserie i Astrid Lindgrens andaBokförlaget Langenskiöld. Leonora och Osmo 2, 2016.
Del 2 i serien om Leonora! När Ziggy ber om hjälp kan vår modiga lilla rymdvarelse bara inte säga nej. Lätt som ett stjärnfall, tänker Leonora. Men uppdraget visar sig vara svårare än vad någon kunnat tro …

Författaren Helen Johansson, till vardags dekormålare på Dramaten, belönades år 2013 med Saltkråkans och Astrid Lindgrens Näs skrivarstipendium.

Titel: Leonora och Osmo 2 (6–9 år)
Författare: Helen Johansson
Utkommer 9 september
Inbunden, illustrerad

Förbeställ här >>>

Vill du veta mer? Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn!

Leave a reply