Charlotte Hågård. Bokförlaget Langenskiöld, 2016.
Stick ut på LinkedIn – ny bok av Charlotte Hågård
On 26 februari, 2016

LinkedIn är världens största affärsnätverk och den plattform där rekryterare letar efter nya stjärnskott. Det har också kommit att bli ett naturligt nav för återförsäljare som är på jakt efter nya leverantörer och bolag som söker nya samarbeten. Kort sagt finns det många fördelar med att finnas på LinkedIn. Charlotte Hågård, karriärexpert och författare till boken Stick ut på LinkedIn, berättar hur du kommer igång.  

  1. Fundera över målet med din profil. Du kanske vill ha ett nytt jobb, bli betraktad som expert eller bygga ett stort nätverk? Den riktning du väljer har betydelse för hur du ska utforma din profil.
  2. Lägg upp ett foto som speglar din professionalitet.
  3. Tänk igenom din yrkesrubrik. Hur vill du beskriva den roll du har idag? Vilket jobb vill du ha i framtiden? Baserat på detta lägger du in sökord som gör att det blir lätt för framtida chefer, medarbetare eller kunder att hitta dig.
  4. Lägg upp information under rubrikerna Erfarenhet, Utbildning, Kompetenser och Kontaktuppgifter. Det ska vara lätt att få en bild av vem du är – och det ska framför allt vara lätt att ta kontakt!
  5. Ta hjälp. LinkedIn är en djungel som tar tid att tränga igenom. I boken Stick ut på LinkedIn går Charlotte Hågård igenom de viktigaste bitarna i detalj – allt för att du ska få inspiration och komma igång!

Leave a reply