Hurra och heja Göteborg! Nu får alla 6000 tredjeklassare i hela Göteborg varsin “Leonora”.
On 14 november, 2016

Sex tusen barn i Göteborg får ett spännande science fiction-äventyr som gåva. För femtonde året i rad får alla barn i Göteborg som går i årskurs tre två böcker i present: en återkommande läsdagbok och en för året särskilt utvald titel. I år heter boken Leonora och Glasplaneten och är skriven av Helen Johansson. Böckerna delas ut under festliga former runt om på stadens bibliotek under vecka 46, som är den Nationella Barnboksveckan.

Jag grät när Bodil Alvarsdotter från Göteborgs Stadsbibliotek ringde till mig i maj och meddelade att vår bok; Leonora och Glasplaneten  blivit utvald till årets gåvobok 2016. – berättar förlagschefen Susanne Hamilton

Böcker som får den här chansen väljs ut, efter en lång urvalsprocess, av en referensgrupp bestående av barnbibliotekarier och pedagoger. Ingår gör också en fortbildning med forskare från universitetet som lusläst boken och ger pedagogiska tips till lärarna.

helen-johansson-2

En astronom skulle säkert skaka på huvudet åt det respektlösa sätt som jag behandlar rymden på. Men min ambition är inte att ge barnen faktakunskaper, jag vill hellre stimulera deras fantasi och tron på den egna förmågan. – säger författaren Helen Johansson om sin bok:

Leonora och glasplaneten fungerar som högläsningsbok för barn från ca 6 år och en läsa-självbok en bit upp på mellanstadiet. För barn med läsnedsättning finns boken inläst som talbok. Där finns också en spännande fortsättningen som är alldeles nyutkommen – Leonora och Osmo 2. Ett nytt äventyr för alla nyfrälsta Leonorafans.
Självklart kan böckerna också köpas på Adlibris eller Bokus

Leave a reply