Bokförlaget Langenskiöld, 2016.
Högläsning viktigt för barns språkutveckling
On 25 april, 2016

Nya undersökningar visar att endast 35% av alla föräldrar läser högt för sina barn dagligen. Det finns kopplingar mellan den minskade högläsningen och den försämrade läsförståelsen hos unga idag. Bokserien Kreativa barn gör det möjligt för barn att komma i kontakt med läsning i tidig ålder.

Att börja med högläsning tidigt är viktigt för barnens språkutveckling och väcker en läslust som sedan kommer att finnas kvar då barnen själva lär sig att läsa. Den som börjar läsa högt för sina barn redan i spädbarnsåldern kommer att ge sitt barn stora fördelar.

Bokserien Kreativa barn väcker fantasin och kan uppskattas av både barn och vuxna i alla åldrar. Böckerna introducerar olika svenska konstnärers verk och innehåller frågor som uppmuntrar till samtal kring bilderna. De vuxna får möjlighet att ta del av barnens perspektiv och barnen utvecklar sin kreativitet och förmåga att tolka bilder.

Bokserien inkluderar Min första bok om Elsa Beskow, Min första bok om Ernst Billgren, Min första bok om Carl Larsson och Min första bok om Nils Dardel. Välj din favoritkonstnär!

Perfekt som present vid dop eller födelsedag.

Beställ böckerna på Adlibris eller Bokus!

Leave a reply