Grattis till novelltävlingens vinnare!
On 18 december, 2015

Oerhört många spännande, intressanta och välskrivna noveller har strömmat in från landets alla hörn under de senaste månaderna. Återigen vill vi dela med oss av hur imponerade vi är över den skrivlust och talang som finns bland 10–15-åringar idag. Arbetet med att välja ut en vinnande text har inte varit lätt, men efter flera läsningar och långa diskussioner har juryn enats. Årets vinnare i novelltävlingen 2015 är (trumvirvel och fanfar): Adam Bergström, Pojken på bron. Stort grattis!

Juryns motivering lyder:
”Med stor realism och en närvaro i texten som får håret att resa sig på våra armar skildrar Adam Bergström krigets fasor. Tack vare ett imponerande researcharbete och en fin känsla för psykologi och karaktärisering förmedlar dessa tio sidor en komplexitet som är sällsynt både i nyhetsmedier och i de flesta manus vi får in av vuxna författare.”

Adam Bergströms novell kommer i februari att publiceras som e-bok och ska då kunna läsas gratis här på hemsidan. Håll utkik i vårt nyhetsflöde för mer information.

Vi vill också passa på att ge ett hedersomnämnande till Moe Bergman, som skrivit en mycket bra novell, Havet, om mötet mellan en katt, en hund och en människa.

 

Leave a reply