Om förlaget

VÅR VISION

Genom våra berättelser vill vi sprida kunskap och bildning på ett underhållande sätt som gör skillnad för människor och lite för världen. Vi drivs av kärleken till ordets kraft.

Vi presenterar oss som ett allmänlitterärt bokförlag som verkar inom områdena konst & kultur, historia, samhällsnytta, barn och ungdom. Hållbar utveckling och högsta kvalitet på text och form är våra ledstjärnor. 2019 startade vi ljudboksproduktion med mål att backlistböcker samt nyproduktion ska tillgängliggöras i digital form. Susanne Hamilton är förlagschef sedan 2007.

Vi samarbetar med flera institutioner som till exempel Svenska Akademien, Dansmuseet, Thielska Galleriet, Nationalmuseum, Resilience Center och Kungliga Vitterhets Akademien.

FÖRLAGSSTYRELSE

Anne Langenskiöld Folke
Ordförande

Anne Langenskiöld Folke, grundade Bokförlaget Langenskiöld år 2002. Annes möte med Lotta Thell och Thells kamp mot narkotikan i boken I skuggan av värmen ledde till starten av förlaget. Snart kom böcker av Ernst Billgren och Hans Wigert/Thomas Tidholm. Anne har bland annat startat Montessoriskolor, ideella hjälporganisationer, och byggt upp och ansvarat för Carnegie Art Award. De första åren drev hon bokförlaget i egen regi och därefter tog Alba Langenskiölds Stiftelse över. Anne verkar alltjämt som dess ordförande.

Elisabeth Tamm
Styrelseledamot
Elisabeth som är jurist och civilekonom från Uppsala Universitet är ordförande i Alba Langenskiöld Stiftelse. Elisabeth har alltid haft ett stort engagemang för kultur och det var med stor glädje som hon kunde medverka till att införliva bokförlaget i Stiftelsen. Hon sitter också i ett antal andra Stiftelser bl a Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Arkitekt Agnar August Palmérs Minnes Stiftelse samt familjen Erling Perssons stiftelse..

Peder Langenskiöld
Styrelseledamot
Peder har varit verksam som skribent i olika sammanhang, mestadels inom reklam, film och journalistik. Efter några år med studier i filmvetenskap och sociologi arbetade han nära Ingmar Bergman på dennes produktionsbolag Cinematograph. På bokförlaget arbetar Peder som redaktör och lektör samt med granskning av nyinkomna manus. Han debuterade som författare med romanen Månskensklockan (2013).

Foto: Jenny Hammar

Susanne Hamilton – VD, förlagschef
Styrelseledamot

Susanne Hamilton
Telefon +46(0)8-663 90 50
Mobil +46(0)70 515 54 00
susanne.hamilton@langenskiolds.se

Foto: Jenny Hammar

Angela Ljungblad – PR / marknad/ försäljning

Angela Ljungblad
Telefon +46(0)8-663 90 50
Mobil +46(0)70 337 49 97
angela.ljungblad@langenskiolds.se

DISTRIBUTION
FÖRLAGSSYSTEM
Telefon +46(0)8-657 95 00
order@forlagssystem.se