Maj Lundgren, 2016. Bokförlaget Langenskiöld.
16 år och författare
On 15 juli, 2016

13-åriga Maj Lundgrens ålder väckte stor uppmärksamhet då hennes första roman Hjärtat fortsätter att slå gavs ut. Ett par år har gått och Maj, som numera är 16 år, är i augusti aktuell med bok nummer två: Om du vill ja oxå. Idag bjuder vi på hennes egna tankar om det unga författarskapet. 

Det bästa jag vet är pannkakor. Efter pannkakor kommer att berätta historier. Tyvärr är jag inget vidare på att steka pannkakor eller att stava, grammatik vet jag knappt vad det är och ett A i svenska ligger bortom min kapacitet. Men inget av det där gör mig något, för pappa bäst på att steka pannkakor.

Mina karaktärer lär jag känna och känner jag igen. Att skriva om dom ger mig perspektiv. Perspektiv på personer och egna eller andras problem. Efter sexton levnadsår har jag nu insett att inget kommer lätt i livet och alla ljuger vi ibland.

Tiden går fort. Lögner har jag inte tid med. Inte heller har jag tid att sitta och vänta på mitt medelålders jag, då Maj efter decennier av livserfarenhet borde ge ut sin första roman. Mina böcker och min röst växer tillsammans med mig.

Läs mer om nya boken Om du vill ja oxå >>>

Läs mer om Hjärtat fortsätter att slå >>>

Leave a reply