Bokmässan 2017: Välkomna till Bokförlaget Langenskiöld
On 27 september, 2017

Bokförlaget Langenskiöld står i centrum på Bokmässan 2017. Vår monter (B05:55) kommer att fyllas av litterära evenemang under samtliga fyra dagar, författarsigneringar, boksläpp och 15-årsfest.

Vi fyller 15-år!
Vill du fira med oss mejlar du din adress till jatack@langenskiolds.se så skickar vi en guldbiljett som du kan byta in i vår monter mot inspiration, vänligt bemötande och en goodiebag – en riktigt good bag!

BODIL JÖNSSON OCH NYA BOKEN ”VAD ÄR TID?” 
Fred. 29/9 kl. 15.00 – 15.30
I monter: B05:50
”Tankar om tid?”Vad är ställtid, tumtid, timstock? Hur många straxar går det på en stund? Kan man spara tid? Ja, vilken roll spelar egentligen tiden i våra liv, och hur kommer vi att se på den i framtiden?

Nästan två decennier efter succéboken Tio tankar om tid har författaren och fysikern Bodil Jönsson samlat alla kloka tankar och sin forskning i en och samma bok: Vad är tid? Och 100 andra jätteviktiga frågor.
Moderator: Johan Rosell

LYSSNA PÅ GERT & KARIN WINGÅRDH
Lörd. 30/9 kl. 13.00 – 13.20
I monter: B05:50
”I huvudet på en arkitekt”

Arkiteterna Wingårdh förklarar hur en arkitekt tänker. Vad händer inom en arkitekt under processens gång och vilken betydelse har egentligen platsen? Vad är det egentligen som får ett hus, en byggnad att bli som den är? Bokserien Wingårdhs villor där Sand är först ut är ett slags ”kokbok” för husbyggande utan allt för detaljerade recept.
Moderator: Johan Rosell

LYSSNA PÅ CLAES HEMBERG & ODD ZSCHIEDRICH 
Fred. 29/9 kl. 13.00 – 13.20
I monter: B05:50
”Kunskap och krav i vår tid”

Vilken kunskap krävs av oss som medborgare idag? Är det svårare att leva idag än tidigare? Fordras det mer av oss nuförtiden? Hur är förhållandet mellan pengar och bildning.
Står de båda begreppen i ett motsatsförhållande eller kan de fungera sida vid sida? Frågorna är många och Sveriges mest kända rådgivare i privatekonomiska frågor, Claes Hemberg och författare till boken Vad är pengar? Och 100 andra jätteviktiga frågor.samtalar med Svenska Akademiens före detta kanslichef Odd Zschiedrich, författare till boken Vad är bildning? Och 100 andra jätteviktiga frågor.

LYSSNA PÅ FREDRIC BEDOIRE
Lörd. 30/9 kl. 11.00 – 11.20
I monter: B05:50
NY BOK: Lewerentz. Ett mästerverk.

Grunden till Sigurd Lewerentz berömdhet världen över är just det tidlösa, det av klassicism eller modernism oberoende arbetssättet, att han i så hög grad sysselsätter sig med det som kan kallas arkitekturens kärna: rum, ljus och rörelse.
Fredric Bedoire ger en sammanfattande bild av Sigurd Lewerentz och hans verk.
Fredric Bedoire är en av våra främsta författare i arkitektur- och kulturhistoriska ämnen, professor em. från Kungl. Konsthögskolan och vice preses i Konstakademin.
Moderator: Johan Rosell

 

Langenskiöld-annons-bokmässan4

Leave a reply