Är du konstälskare? Här är våra bästa boktips!
On 18 april, 2016

Nya konstböcker kommer på löpande band, men vad ska man läsa? Här är boktipsen till dig som älskar konst. 

Ett måste för den konstintresserade
Bokförlaget Langenskiöld, 2016. Vad är konst?

Många har försökt förklara det mångbottnade begreppet konst, men få har lyckats med uppgiften på ett så humoristiskt, lättsamt och samtidigt heltäckande sätt som Ernst Billgren. I boken Vad är konst? drar han filosofiska slutsatser som att konst är det som gör oss till människor, varvat med kluriga frågor som ”Varför har folk så idiotiska åsikter om så mycket?” och ”Hur kommer det sig att folk hinner sno mina idéer så snabbt?”.
Läs mer om Vad är konst här >>

 

skulpturer_skeppsholmenNy bok! Upptäck skulpturerna på Skeppsholmen

Moderna Museet öppnade år 1958 och har sedan dess samlat, bevarat och förmedlat konst i alla dess former. Du känner väl till att mästerverk som ”Paradiset” av Niki de Saint Phalle och Alexander Calders modell ”De fyra elementen” står i parken utanför och kan betraktas under en solig vårpromenad? Och det finns mycket mer att upptäcka! I maj ger vi ut Skulpturerna på Lustholmen, en bildrik bok om skulpturerna på Skeppsholmen. Den medföljande kartan lockar till utflykter.
Boken kommer ut den 25 maj. Läs mer och bevaka på Adlibris eller Bokus

pontus_hulten1Ny bok! Pontus Hultén – en kulturbärare att hylla! 

Utställningen ”Hon, en katedral” (1966) var något alldeles unikt i sin tid och betraktas fortfarande som en av den moderna konsthistoriens höjdpunkter. Bland de inblandade konstnärerna fanns bland andra Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely och Per Olof Ultvedt, men museimannen som såg till att den 23 meter långa kvinnan, uppbyggd av ställningar med hönsnät överklätt med tyg och glasfiber, blev verklighet, hette Pontus Hultén. Han är även känd som Moderna Museets grundare. I år är det 50 år sedan utställningen invigdes och vi firar med att till hösten ge ut den första boken om Pontus Hultén! Andreas Gedin, bokens författare, är konstnär och har disputerat i fri konst.
Håll utkik på vår hemsida för mer information eller bevaka utgivningen på Adlibris eller Bokus

Fängslande akvareller av Lars Lerin

Sist men inte minst en bok från ett annat förlag – Naturlära med Lars Lerins fängslande måleri. In i minsta detalj skildras ljusets växlingar och det som är specifikt för var och en av de svenska årstiderna i denna augustprisvinnare. De vackra bilderna varvas med dagboksanteckningar och citat.
Läs mer om Naturlära här >>

Upptäck fler av våra konstböcker! >>

Leave a reply