Kort intervju med Henry Bronett

0

Hur skulle du beskriva kommande boken Kaddish?
Boken består av korta berättelser om oss, generationerna efter kriget. Hur vi som barn hört och sett de vuxna tala och göra. Vi barn som långsamt kommer till insikt om att vi nu är de vuxna … ibland.

Hur kommer det sig att just de här berättelserna blev skrivna?
De knackade på, tyckte det var dags att få komma ut i ljuset. Jag är glad att jag blev vald att berätta dem.

Vad läser du just nu?
En faktabok, Primal Wound. Trauma, olika sorters missbruk och mognad. Assagiolis psykosyntes, Martin Buber, Jung, Freud, strukturer och tankar kring vilka vi är och hur vi blivit dem vi är. Jag tycker om att läsa faktaböcker. Historia, filosofi, psykologi, religion … Det hjälper mig att få ordning, struktur, på det jag senare berättar. Fast allt som oftast längtar jag till Hesse och hans glaspärlespel eller Stefan Zweig. Älskar deras gripande, mänskliga berättelser och val av ord.

Dela.

Leave A Reply